ASOCIAŢIA CHINOLOGICĂ A JUDEŢULUI SUCEAVA

 

Din dragoste pentru câine și respect pentru crescătorii de câini.

Va invitam la Conventia Nationala a Crescatorilor, editia virtuala 2020! Invitatia este destinata crescatorilor de caini, cu certificat inregistrat de canisa. Intrati pe link pentru inregistrare: https://www.medical-congresses.ro/webinar-conventia-nationala-a-crescatorilor/

ASOCIAŢIA CHINOLOGICĂ A JUDEŢULUI SUCEAVA este persoană juridică, non-profit, neguvernamentală, afiliată la ASOCIAŢIA CHINOLOGICĂ ROMÂNĂ (A.Ch.R)-forul tutelar, şi s-a înfiinţat în anul 1996, ca o alternativă profesionistă viabilă la ceea ce oferea la acea vreme, contextul chinologic sucevean.

Scopul declarat al ASOCIAŢIEI CHINOLOGICE A JUDEŢULUI SUCEAVA este promovarea sportului canin autentic prin încurajarea creşterii, ameliorarea şi utilizarea câinilor din rasele recunoscute de FEDERAŢIA CHINOLOGICĂ INTERNAŢIONALĂ (F.C.I.) şi, implicit, îmbunătăţirea fondului canin din judeţul Suceava.

Organizaţia noastră include la această dată crescători sau deţinători de câini de rasă, cu o activitate expoziţională susţinută şi gestionează activitatea a 54 canise -vezi secţiunea “CANISE”.

ANUNŢ IMPORTANT !!!CĂTRE TOŢI MEMBRII ASOCIAŢIEI CHINOLOGICE A  JUDEŢULUI SUCEAVA, CARE DEȚIN CANISE ÎN JUDEȚUL SUCEAVA

 Având în vedere:

-prevederile Ordinului Preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 1/2014 pentru aprobarea Normelor privind identificarea şi înregistrarea câinilor cu stăpân, cu modificările și completările ulterioare, 

în viitorul apropiat, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Suceava va desfășura acțiuni de control în canise, cu scopul verificării punerii în practică a prevederilor sus-menționate.

Ca urmare, vă rog să faceți toate demersurile necesare pentru conformarea la cadrul legislativ invocat anterior.

Totodată, anexez spre documentarea dumneavoastră, Ordinul Preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 1/2014 pentru aprobarea Normelor privind identificarea şi înregistrarea câinilor cu stăpân.

De asemenea, vă transmitem urări de sănătate, în speranța că vom depăși cât mai curând aceste momente dificile care ne afectează întreaga activitate.

 

Cu consideraţie, 

Preşedintele 

Asociaţiei Chinologice a Judeţului Suceava,

 

           ing.  Cristian Domițian MOROŞANU

ACH Suceava

Cusnir House

Tender Ebony

Vom Storociuc

Ceahlau Wolves

Del Imbatible

Santilio

CODUL DE CONDUITĂ AL ASOCIAŢIEI:

Pentru ducere la îndeplinire a scopului ASOCIAŢIEI CHINOLOGICE A JUDEŢULUI SUCEAVA- promovarea sportului canin autentic, membrii săi trebuie să se conducă după următoarele principii de bază, care să-i însoţească permanent în activitatea lor:
- respectarea hotărârilor luate în cadrul Adunării generale a asociaţiei;
- asigurarea unor condiţii corespunzătoare de creştere a cânilor;
- popularizarea imaginii pozitive a câinelui în societate, consolidarea rolului utilitar al acestuia, încurajarea creşterii câinilor de rasă şi creşterea cânilor fără a crea disconfort social;
- urmărirea creşterii ştiinţifice a cânilor de rasă, prin fixarea caracterelor fenotipice specifice fiecărei rase de câni;
- participarea la expoziţii de frumuseţe şi muncă în spiritul sportivităţii;
- promovarea imaginii ASOCIAŢIEI CHINOLOGICE A JUDEŢULUI SUCEAVA.