ASOCIAŢIA CHINOLOGICĂ A JUDEŢULUI SUCEAVA

 

Din dragoste pentru câine și respect pentru crescătorii de câini.

Va invitam la Conventia Nationala a Crescatorilor, editia virtuala 2020! Invitatia este destinata crescatorilor de caini, cu certificat inregistrat de canisa. Intrati pe link pentru inregistrare: https://www.medical-congresses.ro/webinar-conventia-nationala-a-crescatorilor/

ASOCIAŢIA CHINOLOGICĂ A JUDEŢULUI SUCEAVA este persoană juridică, non-profit, neguvernamentală, afiliată la ASOCIAŢIA CHINOLOGICĂ ROMÂNĂ (A.Ch.R)-forul tutelar, şi s-a înfiinţat în anul 1996, ca o alternativă profesionistă viabilă la ceea ce oferea la acea vreme, contextul chinologic sucevean.

Scopul declarat al ASOCIAŢIEI CHINOLOGICE A JUDEŢULUI SUCEAVA este promovarea sportului canin autentic prin încurajarea creşterii, ameliorarea şi utilizarea câinilor din rasele recunoscute de FEDERAŢIA CHINOLOGICĂ INTERNAŢIONALĂ (F.C.I.) şi, implicit, îmbunătăţirea fondului canin din judeţul Suceava.

Organizaţia noastră include la această dată crescători sau deţinători de câini de rasă, cu o activitate expoziţională susţinută şi gestionează activitatea a 54 canise -vezi secţiunea “CANISE”.

Va invitam la Conventia Nationala a Crescatorilor, editia virtuala 2020! Invitatia este destinata crescatorilor de caini, cu certificat inregistrat de canisa.

Intrati pe link pentru inregistrare: https://www.medical-congresses.ro/webinar-conventia-nationala-a-crescatorilor/

 

C O M U N I C A T 

 

În atenția membrilor Asociației Chinologice a Județului Suceava

 

În contextul epidemiologic actual, creat de evoluția noului coronavirus COVID-19, manifestările chinologice din România au fost anulate, sezonul competițional fiind închis până la îmbunătățirea situației.

Astfel, multe exemplare canine care dețin certificate de origine sunt în imposibilitatea de a obține dreptul de montă, așa cum este prevăzut în regulamentele Asociației Chinologice Române.

Cunoscând acest neajuns, Asociația Chinologică Română a emis circulara nr. 9 din 25.05.2020 cu privire la câinii cu certificate de origine care nu sunt arbitrați și pentru care se dorește obținerea dreptului de montă. Această circulară poate fi consultată pe site-ul oficial și pe pagina oficială de Facebook, ale Asociației Chinologice Române.

Ținând cont de circulara sus-menționată, în cazul în care dețineți câini cu certificate de origine care nu sunt arbitrați și pentru care doriți obținerea dreptului de montă, vă rugăm să transmiteți, până la data de 10 iunie 2020, copia după actul/actele de origine al/ale câinelui/câinilor în cauză. Copiile după actele de origine ale câinilor vor fi transmise la adresa de mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., în formă scanată, perfect lizibilă. Documentele neclare (nelizibile) sau incomplete (necompletate la rubrica ”Proprietar”), nu vor fi luate în considerare.

Totodată, vă transmitem că una dintre condițiile de acceptare a documentelor trimise de membrii Asociației Chinologice a Județului Suceava, este cotizația la zi pentru anul 2020.

 

Cu considerație,

 

Preşedintele Asociaţiei Chinologice a Judeţului Suceava

 

ing. Cristian Domiţian MOROŞANU

 

31 mai 2020

 

COMUNICAT IMPORTANT
În contextul actual al evoluției epidemiologice a noului coronavirus COVID-19 în România și în județul Suceava, suntem obligați cu toții să fim mult mai responabili în vederea protejării noastre și a celor dragi nouă.
În această perioadă, mai mult ca oricând trebuie să aderăm motto-ului Asociației Chinologice Române: ”Pasiune responsabilă”. Responsabili pentru viața noastră și a familiilor noastre.
În această perioadă, mai mult ca oricând, trebuie să fim solidari în spiritul motto-ului Asociației Chinologice a Județului Suceava: ”Din dragoste pentru câine și respect pentru crescătorii de câini”. Respect reciproc pentru a ne bucura în continuare de dragostea câinilor noștri.
Deplin responsabil pentru viața noastră și a semenilor,  Consiliul Director al Asociației Chinologice a Județului Suceava hotărăște anularea expozițiilor chinologice programate pentru 23-24 mai 2020. 
Considerăm că această decizie vine în sprijinul efortului comun pentru limitarea/combaterea infecției cu noul coronavirus COVID-19, fără a prejudicia în vreun fel pasiunea noastră. 
Totodată, trebuie să le mulțumim celor care și-au îndreptat gândurile către crescătorii de câini din județul Suceava, greu încercați în aceste zile.
 
Cu sănătate,
 
Preşedintele Asociaţiei Chinologice a Judeţului Suceava
 
ing. Cristian Domiţian MOROŞANU

 

31 martie 2020

ACH Suceava

Cusnir House

Tender Ebony

Vom Storociuc

Ceahlau Wolves

Del Imbatible

Santilio

CODUL DE CONDUITĂ AL ASOCIAŢIEI:

Pentru ducere la îndeplinire a scopului ASOCIAŢIEI CHINOLOGICE A JUDEŢULUI SUCEAVA- promovarea sportului canin autentic, membrii săi trebuie să se conducă după următoarele principii de bază, care să-i însoţească permanent în activitatea lor:
- respectarea hotărârilor luate în cadrul Adunării generale a asociaţiei;
- asigurarea unor condiţii corespunzătoare de creştere a cânilor;
- popularizarea imaginii pozitive a câinelui în societate, consolidarea rolului utilitar al acestuia, încurajarea creşterii câinilor de rasă şi creşterea cânilor fără a crea disconfort social;
- urmărirea creşterii ştiinţifice a cânilor de rasă, prin fixarea caracterelor fenotipice specifice fiecărei rase de câni;
- participarea la expoziţii de frumuseţe şi muncă în spiritul sportivităţii;
- promovarea imaginii ASOCIAŢIEI CHINOLOGICE A JUDEŢULUI SUCEAVA.